آب معدنی یا آب آشامیدنی؟

 

تفکر قالب راجع به آب بسته بندی شده این میباشد که اصطلاحا "آب معدنی" است و مصرف کنندگان بطور معمول بسیار کم به لیبل محصول و نشانه گذاری ها و جدول املاح و ویژگی های تغذیه ای آن توجه میکنند
جهت شفاف سازی این مساله  وظیفه خود میدانیم چند مورد زیر را که تفاوت های این دو محصول هستند و نه الزاما ثابت کنند برتری آب معدنی به آب شامیدنی (یا برعکس) هستند را به اطلاع برسانیم:

در محصولی مانند آب بسته بندی شده منشا آب فقط یکی از پارامترهای کیفیت آن میباشد و اگر بهترین آب در جهان وارد کارخانه ای غیر استاندارد شود عوامل زیر میتوانند این آب خالص و با کیفیت را به محصولی خطرناک و مضر تبدیل کنند:

۱- عوامل فیزیکی و فرآیند های تولید مضر :
استفاده از دستگاه های بطری ساز غیر اتوماتیک وقدیمی و یا حمل بطری از مکانی دیگر به کارخانه آب که موجب نفوذ روغن ، گرد و غبار و آلودگی به داخل بطری حین تولید و جابجایی و دخالت دست بسیار زیاد در طی فرآیند میشود.
استفاده از پریفرم ( مواد اولیه بطری) غیر استاندارد حاوی مواد اولیه بازیافتی وکاهش ضخامت بطری که موجب مهاجرت سریعتر آن ترکیبات مضر به آب و سرطانزا شدن محصول میگردد.
استفاده از درب بطری تولید شده با مواد بازیافتی و کاهش سایز و وزن درب جهت افزایش سود که موجب طعم پلاستیکی آب و یا عدم عایق شدن کامل بطری و آلودگی آب میشود.
تعویض دیرهنگام فیلتر های باد ، فیلتر های دستگاه های هواساز، دستگاه تصفیه آب و عدم استفاده از فیلتر های مرغوب و استاندارد.
جابجایی محصول تولیدی با ناوگان حمل و نقل غیر استاندارد نفوذ گرد و غبار و در معرض آفتاب قرارگرفتن طولانی مدت در طی مسیر.

۲- عوامل شیمیایی و بیولوژیکی مضر:
عدم ضدعفونی سازی (CIP)به موقع خطوط پرکن تانک های ذخیره و دستگاه تصفیه و تجمع آلودگی در خط تولید.
عدم استفاده از تجهیزات تمام استیل و بعضا بکار گیری لوله و تجهیزاتی که گرید غذایی ندارند و مهاجرت مواد شیمیایی در خط تولید به داخل آب.
استفاده از مواد ضدعفونی کننده مضر و خورنده مانند کلر
تزریق شمیایی املاح فرآوری شده مصنوعی به داخل آب جهت بهبود طعم و پی اچ آب
وجود املاح بسیار کم در آب که میتواند موجب اسیدی شدن و تلخی طعم گردد
وجود املاح بسیار زیاد که میتواند موجب طعم گس یا After Taste شود
وجود نیترات زیاد که میتواند حاصل از نفوذ کودهای شیمیایی به داخل منابع آب آن منطقه باشد

---------------------------------------------------

*موارد فوق همگی از مشکلاتی است که میتواند در هر کارخانه ای از جمله تولید کننده "آب معدنی" یا "آب آشامیدنی" اتفاق بیوفتد و برخلاف آنچه تصور میشود ، آب خام ورودی با وجود تمام نکات مثبتی که میتواند داشته باشد بدون استثنا در تمامی کارخانه ها جهان طی یک فرآیند صنعتی وارد خط تولید شده و بسته بندی میگردد که درصورت عدم رعایت موازین صحیح تولید،  محصول نهایی میتواند بدون در نظر گرفتن "آب معدنی" یا " آب آشامیدنی" بودن میتواند تبدیل به محصولی کاملا مضر یا سالم گردد.